Какви са ползите от корпоративен ден на семейството?

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Това съвсем не е една от онези презентации по "организиране на работата", на които всички сме присъствали. В статията ще разберете как корпоративният ден на семейството може да бъде ефективен инструмент за стимулиране на служителите и за създаване на приятна фирмена среда. 

Какво представлява корпоративният ден на семейството?

Мероприятието е подходящо за сплотяване на екипа и за създаване на приятелство в офиса. Професионалистите от Travel Management споделят позитивите от организирането на такъв ивент:

  • подобряване на корпоративната култура – събития като това насърчават сътрудничеството и комуникацията между служителите и помагат на всеки да се чувства ценен и важен;
  • стимулиране на морала – ако работодателите показват, че ценят не само работата, но и близките на служителите, се изгражда голяма вътрешна мотивация и уважение;
  • разбиване на бариерите – когато колегите прекарват време заедно извън работното място, било то на парти или на подобно мероприятие, това помага за преодоляване на евентуални разногласия и недоразумения, които могат да възникнат в офиса;
  • подобряване на баланса между работа и личен живот – корпоративният ден на семейството показва, че фирмата цени баланса между служебните задължения и личния живот на служителите си;
  • създава прекрасни спомени – специалните моменти, които могат да се споделят с роднините, помагат за укрепване на връзката с организацията.

Това е един добър начин да забравите за трудностите и стреса в работния процес.

Какви награди за екипа да изберете?

С провеждането на корпоративен ден на семейството показвате колко цените хората си и ги награждавате за тяхното усърдие. Специалистите от Travel Management препоръчват следните примери за награди:

  • сертификати за благодарност – това е подходящ и искрен начин да покажете на вашия екип, че го цените;
  • ваучери за семейни развлечения – кино, ресторант или тематичен парк – все добри идеи, които ще донесат положителна емоция;
  • ваучери за почивка – според конкретни постижения може да изненадате някой с ваучер за семеен уикенд на приятно местенце.

Този жест на внимание ще бъде високо оценен от всички присъстващи.

Как да организирате корпоративен ден на семейството?

След като се запознахте с ползите, е препоръчително да следвате стъпките за организацията на събитието:

  1. Определете бюджета – важно е да знаете с какви финансови ресурси разполагате. Планирайте предварително, за да избегнете ненужния стрес и притеснения.
  2. Изберете дата и място – вземете предвид графика на участниците и се опитайте да го направите удобно за всички.
  3. Планирайте програмата – помислете за това какво бихте искали да направите през този ден – игри, тържества, награди или обучение. 
  4. Информирайте служителите – уверете се, че всички знаят за събитието и се вълнуват за провеждането му. Това е чудесен начин да поддържате ентусиазма в екипа.
  5. Включете семействата – не забравяйте, че това е "ден на семейството" и всички трябва да се чувстват приобщени и ценени.

Независимо дали сте малко предприятие, или голяма корпорация, възползвайте се от този начин за създаване на по-тесни връзки в организацията си. Помнете, че щастливият екип е не само този, който работи ефективно, но и този, който се чувства ценен и уважаван.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини