Приключи първият етап по рекултивиране на старото депо на Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Приключи техническата рекултивация на старото депо за твърди отпадъци на община Банско. Официалната церемония ще е в четвъртък от 11,00 часа.

Първата копка по проекта бе направена през юни тази година. Общата стойност на дейностите е 1 819 000 лева, като средствата са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Старото депо за битови отпадъци е разположено в местността "Свети Георги" на площ от 56 965 кв. м. Предвидените дейности включват техническа рекултивация на сметището, при която бяха предепонирани над 70 000 куб. м битови и строителни отпадъци. След това ще бъде извършена биологична рекултивация, която ще продължи три години – теренът ще бъде затревен, което ще позволи създаване на устойчиво зелено пространство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини