Планински спасители отличиха кметски екип и съветници в Разлог за подкрепата, която им оказват

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха благодарствен адрес от Планинската спасителна служба към Българския Червен кръст (БЧК) в знак на признателност за изразеното сътрудничество и подкрепа дейността на планинските спасители.

Кметът инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметовете Иван Гюров и Фарфарова приеха благодарности от представителите на ПСС и изразиха още един път своята признателност към спасителите от доброволния отряд в града, участвали в операция по издирване на хора след земетресението в Турция тази година.

Община Разлог и Общинският съвет активно подпомагат дейността на ПСС към БЧК, реализирайки и подкрепяйки различни проекти, насочени към създаването и подобряване условията за работа и оперативност. С помощ от местната власт бе ремонтирана базата на ПСС при хижа "Яворов" и се изгради нова на ски писта "Кулиното".
Подчертавайки значимостта на спасителната дейност, Община Разлог внесе за гласуване до Общински съвет-Разлог и предложение за дарение в размер на 8 хиляди лева, което ще бъде използвано за закупуване на екипировка и други пособия, необходими на ПСС.

Община Разлог продължава и търсенето на възможности за изграждане на полигон за кучета спасители, който ще подпомогне обучението и развитието на спасителните кучета в региона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини