Талантливите сестри Ивона и Ивана от Банско са първи във фолклорно надпяване

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Талантливите сестри Ивона и Ивана Малчови от Банско бяха избрани за лауреати във фолклорната класация "Надпяване" на програма "Христо Ботев". За дванадесети пореден път се проведе галаконцерт и награждаване на победителите в класацията за народна музика.
 
"Надпяване" е единствената по рода си класация за професионална народна музика, която дава възможност на различни изпълнители и техните произведения да се преборят за гласовете на слушателите в рамките на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровото разнообразие на българската народна музика в нейната цялост.
В края на всяка състезателна година лауреатите от музикалната надпревара получават своите награди на Галаконцерт с награждаване. Талантливите пазителки на традициите от Банско Ивона и Ивана Малчови, които имат ангелски гласове, спечелиха фолклорната класация и първото място за месец март с песента "Сешчай се, Цвето".
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини