Дамян Дамянов се връща в системата на горите, този път като заместник-министър

Дамян Дамянов, снимка: Илинден прес
Дамян Дамянов, снимка: Илинден прес

Земеделското министерство от вторник, 6 юни, има нов стопанин и това е е Кирил Вътев. Още преди встъпването му в длъжност се инициираха промени в името на ресорното ведомство.

“Най-важното е да успеем да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата, затова Министерството на земеделието става Министерство на земеделието и храните”, каза министър Вътев при приемането на поста от Явор Гечев.

Предстои да разберем и кои ще бъдат назначенията в политическия кабинет на министъра. За читателите на Агри.БГ нека припомним, че това става със заповед на министър-председателя. 

В пространството вече витаят имена, но информацията все още е неофициална. 

На мястото на зам.-министър Крум Неделков с ресор “Животновъдство” вероятно ще застане Деница Динчева. Към момента Динчева ръководи дирекция “Животновъдство” в Министерството на земеделието. 

Постът на зам.-министър Георги Събев вероятно ще поеме Таня Дъбнишка -  изпълнителен директор и член на УС на Асоциацията на земеделските производители в България от 2023 г.  Тя ще отговаря за европейските политики - Общата селскостопанска политика и Програмата за развитие на селските райони.

На мястото на зам.-министър Тодор Джиков вероятно ще застане Александър Йоцев. В земеделския сектор той е познат като изпълнителен директор на Съюза на търговците на храни и бивш шеф на борсата в Слатина.

Мястото на зам.-министър Валентин Чамбов, който отговаряше за горските въпроси пък вероятно ще поеме инж. Дамян Дамянов. До скоро той беше директор на Югозападно държавно горско стопанство-Благоевград. Също така през 2018 г. Дамянов стана „Лесовъд на годината“.

Изочник: Агри.бг

 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Kiril chakurov
    Аз лично съм работил при това лице дамян във ловно стопанство витошко студена което си го има за свое часно и лично тои е наи безкруполен измамник караше ни да дърпаме макети вместо живи животни на ловците от цяла европа
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини