Президентът връчва втория мандат днес на ПП-ДБ

Президентът връчва втория мандат днес на ПП-ДБ

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това ще стане днес в 17:00 часа. По конституция той отива при втората по големина парламентарна група - „Продължаваме Промяната - Демократична България”. 

Мандатът трябва да бъде получен от кандидата за министър-председател. Първоначално постигнатото съгласие за ротационен премиер предвиждаше през първите девет месеца премиер да бъде акад. Николай Денков, а в следващите девет - Мария Габриел.

От ГЕРБ-СДС обаче замразиха преговорите между двете коалиции. Първите настояват заради обрата от последните дни в началото начело на експертния кабинет да застане Мария Габриел. Позицията на ПП-ДБ е, че няма да правят компромиси на всяка цена.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини