Слънчев старт днес, за финал ще капне дъжд, а на места ще гърми

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България и на места там ще превали дъжд. След обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили, в Източна България до силен, но вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини