Борислав Сарафов изплашен: Страхувам се за живота си!

Снимка: Стопкадър: NOVA tv
Снимка: Стопкадър: NOVA tv

Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Иван Гешев. Настоявам за охрана от Министерството на правосъдието, за да не се окажа убит така, както беше убит прокурор Колев преди двадесетина години при един друг главен прокурор. Призовавам правосъдния министър Крум Зарков да предприеме необходимите действия, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Това заяви заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция днес. Това стана след брифинга на Иван Гешев, който скъса демонстративно оставката си и отправи обвинения срещу Сарафов. 

"Няма да подам оставка, докато се ползвам с довериято на колегите си. Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата", категоричен бе Сарафов.

Той обвини главния прокурор в това, че ползва като "лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец". "Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма "Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг не притежава нотариален акт за собственост на институцията”, посочи Сарафов.

Накрая Сарафов призова спешно ВСС да гласува отстраняването на Гешев, защото е недопустимо прокуратурата да се използва за личен PR на Гешев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини