Иван Шишков инспектира ГКПП-Кулата, обмислят разширяване на пътя с още две ленти

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков инспектира днес граничния контролно-пропускателен пункт Кулата заедно със своя заместник Николай Шушков, директора на Агенция "Митници" Павел Геренски и зам.-министъра на финансите Александър Свраков.

"Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на пропускателността на граничните пунктове на България", каза министър Шишков и посочи, че трябва да се направи всичко възможно граничният пункт "Кулата" да бъде готов за влизане в Шенген.

Инспекцията цели да се прецени какво и как може да се подобри при пункта, като е възложено задание за проектиране във връзка с разширяване на пътя непосредствено преди него. Целта е да има по две ленти и в двете посоки на движение.

Преди инспекцията министър Шишков връчи на директора на Агенция "Митници" разрешение за ползване на ремонтираната част от граничния пункт Капитан Андреево. Този пункт сме го разширили с нови две гишета, но това е много малка част, каза още регионалният министър. Той допълни, че работата на министерството е по начин, при който се издават всички необходими документи преди начало на дадени дейности и всички документи преди въвеждането в експлоатация.

По време на инспекцията беше оповестена и информация във връзка с реконструкцията на ГКПП Станке Лисичково, както и дейностите, свързани с изграждането на граничния пункт Струмяни - Берово, съобщи БТА.

Източник: БТА/Десислава Велкова

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини