Фестивали и спорт вдигат градусите на настроението през лятото в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Горещо фестивално лято ще има и тази година в курорта Банско. Вълнуващи фестивали и атрактивни спортни прояви ще привлекат много туристи в града под Тодорка. Ще има за всеки по много, категорични са от Общината.

В летния маратон от впечатляващи събития черешката на тортата ще е 26-ото издание на любимия за банскалии и меломаните в страната джаз фестивал. Той ще се проведе от 5 до 12 август. Най-престижният джаз форум в България - Международен фестивал „Bansko Jazz Festival”, ще включва гости от различни точки на света. Техните изпълнения още веднъж ще утвърдят Банско като столица на джаза, където традициите непрекъснато се надграждат с нови и интересни идеи.

Шоуто на фестивалното лято ще стартира на 13-и май с парад на ретро автомобили. Фестивалът „Банско Номад Фест” ще е от 23 юни до 1 юли, а на 24 и 25 юни ще има много адреналин с мотоциклетното състезание „Три планини Хард Ендуро Банско”. Панаирът на занаятите ще привлече туристи в града под Тодорка от 28 юни до 2 юли.

Културните вечери „Традиции и изкуство”, които включват изложби, демонстрации на стари занаяти и фолклорни изпълнения, ще започнат на 30 юни и ще продължат до 24 септември, но няма да са всеки ден. Първият ден на юли ще започне с концерт-спектакъл на самодейните състави от Община Банско. Всяка събота в периода от 1 юни до 2 септември ще се провеждат летни наричания и обичаи в къщата на занаятите. Лятна оперна вечер ще вдъхнови любителите на тази музика на 8 юли, а на 14 и 15 юли е фестивалът „Пирински рок вечери” за феновете на рока. Международен фолклорен фестивал ще разиграе жители и гости на курорта на 21 и 22 юли, а лятната филмомания под звездите тази година ще е от 27 до 29 юли.

В инициативата „Дни на българското кино” на 18 и 19 август ще се прожектират хитови родни ленти, а фестивалът „Банско Опера Фест” ше е на 25 и 26 август. Най-вкусният празник „Уникално Банско” ще задоволи всяка претенция на небцето на жители и гости на града от 1 до 3 септември. Планинският маратон „Пирин Ултра” ще събере маратонци в Пирин планна от 8 до 10 септември и ще постави финалния акорд на летните активноти в Банско. Заради всичко това си струва да настроите почивните си дни на честота „Банско”, за да изживеете красиви емоции и да се вдъхновите от музика, танци, песни, филми и спорт.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини