Деца си засадиха липова и борова гора в община Струмяни

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Детска градина “Патиланци“ отбеляза Седмицата на гората със засаждане на фиданки, липи и бял бор. Деца и възпитатели, съвместно със служители от звено “Горско стопанство“ към община Струмяни, Държавно Горско стопанство - Струмяни и служители от Общинска администрация, засадиха фиданки от липа и бял бор. Децата и възрастните заедно ще се грижат за гората, ще я облагородяват, за да я превърнат в приятен кът за отдих и игри, в едно прекрасно място, в което да се провеждат още много инициативи.

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Идеята е лесовъдите от всички райони на страната да проведат разяснителна дейност за значението на горите и залесяването. Децата на ДГ „Патиланци" поздравиха горските служители с професионалния им празник, като изпълниха специално подготвени песнички и танци.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини