Банско не старее, защото от сърце и душа се смее

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

В шегата се оглежда истината. В хумора на Банско е скрита мъдростта и истината - истината за вековечно Банско.

Затова Народно читалище „Никола Вапцаров - 1894” подари на банскалии и гости на града едно незабравимо преживяване със спектакъла „Банско се смее и не старее”. Хумористичните образци от едно време до днес бяха представени от артистите на читалището в танц, песен и слово. И всичко това - облечено в цветист бански диалект.

Публиката на Банско се срещна с Даниела Велянова, автор на сборника „Ти от Банско ле си” - едно интересно и емоционално докосване до диалекта и историята на Банско.

Спектакълът „Банско се смее и не старее” е част от проявите по проект на Национален фонд „Култура”, реализиран от Народно читалище „Никола Вапцаров -1894”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини