Съдят шофьор от Първомай, прегазил приятел при добив на дърва

Съдят шофьор от Първомай, прегазил приятел при добив на дърва

Окръжната прокуратура в Благоевград изправя на подсъдимата скамейка С. Гюров за престъпление по чл. 343 от Закона за движение по пътищата.

Обвиняемият живеел в с. Първомай, бил правоспособен водач с категории В1, С, С1, В, АМ, ТКТ. Занимавал се с добив на дърва, за чието пренасяне използвал товарен автомобил марка „ЗИЛ“ 157.

На 26.06.2014 г., след предварителна уговорка, Гюров тръгнал с още двама познати от с. Първомай за с. Долна Рибарица да добиват дърва. Камионът бил управляван от него, като единият от мъжете – А.К., въпреки поканата да седне вътре на седалката, предпочел да се вози на предния десен калник на автомобила. Движили се със скорост от 30 км/ч, когато предното колело на камиона попаднало в дупка на пътя, което нарушило баланса на движение на товарния автомобил и на седящия отвън А.К. Вследствие на това той паднал на пътното платно, като тялото му попаднало почти напречно под предното дясно колело на автомобила, който преминал през пострадалия. 

Гюров спрял автомобила и заедно с другия мъж отишъл при А.К., който бил в съзнание и стенел. По същото време до местопроизшествието спрял шофьор на минаващ наоколо лек автомобил, който станал свидетел на случващото се. Заедно с обвиняемия той качил пострадалия в своята кола и потеглили към болницата в град Петрич.

Преди да тръгнат за града Гюров казал на негов познат да откара камиона пред дома му, а докато пътували за болницата обвиняемият се обадил на тел. 112 като съобщил за станало ПТП, при което „моторист изгубил управлението на мотора си и се е наранил“. На лекарите обвиняемият казал, че А.К. пострадал при падане от мотор. Обвиняемият помолил свидетеля да не казва на никого за произшествието. В отговор свидетелят му напомнил за отговорността, която Гюров носи за случилото се и че трябва да поеме разходите за лечението на пострадалия.

В същото време в района на местопроизшествието отишла сформираната оперативно-следствена група, която започнала да търси мотоциклета и мястото на падане на А.К. При разпит Гюров и свидетелят на случилото се давали неясни и противоречиви отговори на въпросите на полицейските служители относно мотора, причината на напускането на местопроизшествието и други важни подробности. По-късно същия ден било получено обаждане от лечебното заведение за смъртта на пострадалия К., въпреки оказаната му медицинска помощ.

Веднага след това обвиняемият Гюров и двамата свидетели били отведени в сградата на РУП – Петрич за снемане на показания. Там те признали за неверни първоначални сведения и описали механизма, при който пострадалият получил нараняванията.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия, нарушил правилата за движение, което довело до трагичния изход.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини