Емоционална среща на поколенията и концерт за 50 години Природо-математическа гимназия в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Със среща на поколенията под мотото „Навсякъде заедно и винаги сред първите“ и юбилеен концерт бяха отбелязани 50 години от основаването на Природо-математическата гимназия „Акад. С. Корольов“ в Благоевград.

Сред официалните гости в зала „Пейо Яворов“, където снощи се състоя втората тържествена част от програмата, бяха бившите възпитаници на ПМГ Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012 г. -2017 г.) и кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Началото на концерта бе поставено с ретроспекция на историята на учебното заведение от първата му година до настоящия момент.

В препълнената зала „П. Яворов“ прозвучаха химните на Р България и ЕС, а гостите бяха поздравени от кмета на Благоевград Илко Стоянов, президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и директора на ПМГ Николай Каращранов.

С изпълнения взеха участие Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград, ТФ „Силвана денс“, ДЮФА „Пиринска китка“, Център за танци „Влахов“, ТФ „Астра“, Танцово студио „Дежа Вю“, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“.

Възпитаници на ПМГ също се включиха в музикално-танцовата програма. Бяха представени и акробатични съчетания от ГК „Любчо Солачки“.

На срещата на поколенията по-рано вчера, която постави начало на честванията, директорът на ПМГ Николай Каращранов, благодари учителите ветерани, на колегите си за всеотдайния труд, допринесъл за утвърждаването на училището като водещо учебно заведение в града.

Там бе отправено приветствие и от президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

„Дълбок поклон пред Вас, нашите любими преподаватели! Благодаря от все сърце, че ни дадохте правилния подход – да бъдем честни, почтени, креативни, с високо ниво на знания, за да можем да успеем, където и да сме“, каза в част от словото си Плевнелиев.

Кметът Илко Стоянов също поздрави присъстващите, връщайки се назад във времето.

„Благодаря на своите учители за цялата отдаденост, защото те ни дадоха знания и ни възпитаха. Благодаря и на своите съученици, от тях научих най-ценния урок, а именно, че можем да си помагаме, че можем да бъдем отбор, че можем да бъдем заедно тогава, когато е лошо и тогава, когато е хубаво“, каза пред препълнената зала кметът Илко Стоянов.

Разкази за любимото училище, превърнало випуските в един неразделен клас, отведоха участниците на едно вълнуващо и донякъде носталгично пътуване във времето.

Много мили спомени за скъпи учители и отминалите ученически години предизвикаха сълзи от радост и усмивки, сред присъстващите, които днес се разделиха с надеждата да се срещнат отново след 5 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини