Празник на танците отново ще вдъхнови жители и гости на Гоце Делчев с чара и красотата си

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Чарът и магията на танците отново ще властват в град Гоце Делчев. Тази година едно от най-атрактивните и обичани музикални събития ще е на 29 и 30 април. Общината и Народно читалище „Просвета-1865“ организират празнично отбелязване на Международния ден на танца. За четиринадесети път жители и гости на града ще се насладят на най-красивите стъпки и кръшни народни хора в изпълнение на 13 групи от страната, Северна Македония и Турция. Интересът към този фестивал е толкова голям, че капацитетът за групи се запълни далеч преди крайния срок за записване.

Пъстрата палитра от песни, танци, музика, народни носии, усмивки и невероятен талант  ще изгрее на площад „Македония“, където над 280 участници ще покажат своите умения и ще дадат старт на голямата веселба в името на „Негово величество танца“. След това танцьорите ще преминат по улиците в центъра на града. Те ще докажат, че не знаят що е умора и ще водят дългото хоро до площад „Гоце Делчев“, където ще е сцената за техните изяви пред публиката. Този празник се превърна през годините в една от емблемите на града и вдъхновява жители и гости на Гоце Делчев със заряда и настроението си.

Доцент Георги Гаров ще проведе открит урок по народни хора в неделния ден с всички желаещи в Градския парк. Сигурно е, че стотици хора ще си подадат ръка, обединени от любовта към народното танцово изкуство. Голямото пъстро хоро пък ще се извие край беседката в зеления оазис на града.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини