Дипломира се випуск 2022 на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

На официална церемония днес дипломите си получиха абсолвентите от випуск 2022 от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Тържеството започна с музикален поздрав от студенти и преподаватели от катедра „Музика“ с ръководител доц. д-р Бинка Добрева.

Деканът на Природо-математическия факултет доц. д-р Елена Каращранова откри церемонията и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Математика и информатика“, „Медицинска химия“, „Информационно системи и технологии“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „География и регионална политика“, „Регионално развитие“ и др.  

„Най-съкровеното човешко право е правото на лично щастие. Всеки го разбира посвоему, търси го посвоему. Светът днес е пред вас – свят за изява, за труд, за посвещение, за пътуване, свят за обич. Всеки от вас ще избере своята пътека в него и ще тръгне да търси своето щастие. Пожелавам ви да го намерите. И когато след години се обърнете назад, надявам се мнозина от вас да си спомнят за бялата сграда в Благоевград и да кажат на тези край тях „Аз съм учил в Природо-математическия факултет. Бяха щастливи години!“, каза в приветственото си слово към дипломантите доц. Каращранова.

„Най-важното нещо в живота е да живеете с достойнство и да не се поддавате на чуждото влияние – не се опитвайте да бъдете нещо, което не сте. Живейте като честни и състрадателни хора. Допринасяйте с нещо“, каза още доц. Каращранова.

Поздрав към абсолвентите отправи Красимир Андонов – директор на Дирекция „Национален парк Рила“. Той им пожела да бъдат здрави, да не се плашат от трудностите и  да се борят за целите, които са си поставили.

Сред официалните гости на церемонията бяха още проф. д-р Иванка Станкова –  заместник-ректор по научноизследователската дейност и докторантското развитие на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и проф. д-р Найден Шиваров – директор на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката.

По време на тържеството проф. Шиваров отбеляза, че в ЮЗУ „Неофит Рилски“ е открит първият университетски STEM център и сподели, че съвсем скоро в университета ще бъдат изградени STEM центрове в областта на природните науки и роботиката.

На тържествената церемония се дипломираха 114 абсолвенти в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ от 22  специалности. Бяха връчени и 49 свидетелства за следдипломна квалификация „Учител“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини