Слънцето в атака, пролетта възвръща водещата си позиция

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна България, но ще бъде почти без валеж. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад и вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13°.

В планините в източната половина на страната ще бъде предимно слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е предимно значителна, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен и силен от северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде 5-6°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини