Кандидатът за народен представител Елена Чучулайна: Можем да съхраним семейните ценности

Елена Чучулайна, снимка: БСП, пресцентър
Елена Чучулайна, снимка: БСП, пресцентър

Елена Чучулайна е родена в град Банско. Завършила е висшето си образование в УНСС със специалност „Политология“ и магистърска степен по Международни отношения. Тя е кандидат за народен представител в листата на Коалиция „БСП за България“ в 1 МИР – Благоевград.

Като майка на малко дете неин основен приоритет е политиката на БСП в социалната и образователната сфера. „Не мога да не се боря за да продължим тази последователна политика. За седем месеца успяхме да осигурим безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година от 650 лв. на 710 лв. Увеличихме детските надбавки. Постигнахме 600 лв. необлагаем минимум за първо дете и 1200 лв. за второ“, коментира кандидатът за народен представител Елена Чучулайна.

Тя бе категорична, че ако БСП бъде част от следващото управление на страната, ще бъдат изпълнени и останалите приоритети на партията, които са заложени в предизборната програма. „Можем да осигурим повишаване на еднократната помощ при раждане. Можем да гарантираме безплатни процедури за всички хора с репродуктивни проблеми, които искат да имат дете. Можем да обвържем размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата“, коментира Елена Чучулайна.

Тя допълни също, че грижата за децата е свързана също и с осигуряването на благоприятна образователна среда за тях, което също е сред приоритетите на БСП. Това може да стане чрез преодоляване на регионалните неравенства в образованието, осигуряване на един учебник за един клас по един предмет, осигуряване на еднократна помощ от 350 лв. за всички ученици до осми клас.

„Няма да допуснем джендър идеология в училище. ДА! Можем да съхраним семейните ценности!“, категорична бе Елена Чучулайна – кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини