Баба Райна - емблемата на Брежани, чества 80-г. юбилей

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Една от знаковите личности в село Брежани - Райна Гюрова, отбеляза своя 80-годишен юбилей! Всеотдайна майка, баба, прабаба, творец и голям човек, пример за млади и стари. Самодейка №1 в населеното място пази ценен архив от изворни песни, съхранява неоценимото фолклорно богатство и история в дома си.

Тя е живото съкровище на Брежани и носи в сърцето си песента и традициите на дедите и ги предава на младите. Райна Гюрова е съхранила в паметта си и дома си богато материално и духовно наследство,  жив извор на автентична информация със 100-годишна давност, пренесла и запазила в спомените си всичко, което е преживяла лично и научила от своите родители и деди.

Най-важното за нея е, че където и да е, каквото и да работи и да прави, тя винаги пее. На 15 години започва да пее в певческия ансамбъл на Брежани и скоро става  негова солистка.

Тържеството уважи и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който зарадва рожденичката с красив букет и почетен плакет. 

                                          Райна Гюрова на 80 (2)

                                         

                                             

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини