С кукери и пъстро шествие тръгна световното първенство по сноуборд в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Световното първенство по сноуборд за младежи и девойки Банско`2023 бе открито с шествие, водено от кукери.

В състезанието участват спортисти от Австралия, Австрия, България, Канада, Чехия, Великобритания, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Япония, Република Корея, Нидерландия, Полша, Швейцария, Украйна и САЩ.

Първенството бе открито от състезателният директор на Международната федерация по ски Петер Крогол. Участниците бяха приветствани от Цеко Минев, член на борда на Международната федерация и президент на БФСки, и от кмета на община Банско Иван Кадев.

Младите танцьори от ТФ "Забавление" и музикантите от група "Банскалии" към Народно читалище “Никола Вапцаров-1894“ поздравиха гостите с фолклорна програма.

Първенството започва днес с паралелен гигантски слалом.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини