Корнелия Нинова в Разлог: Единствено БСП се борим срещу джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни!

Снимка: БСП, пресцентър
Снимка: БСП, пресцентър

„За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство се погрижихме за децата, младите, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова на среща с жители на Разлог. С нея бяха и кандидати за народни представители от листата на социалистите.

Пред присъстващите председателят на партията изложи как са го направили: „Осигурихме безплатни детски градини и ясли. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Осигурихме безплатни учебници на децата от 1-ви до 12-ти клас. Младите семейства, които имат деца, работят и се осигуряват, получиха необлагаем минимум - 600 лева за едно дете и 1200 за две. Погрижихме се за работниците и най-вече работещите бедни, като по наше настояване, 42 пъти внасяхме законопроект минималната заплата да стане 50% от средната. Над половин милион българи работят на минимална заплата. Увеличихме и ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лева“, посочи тя.

Нинова засегна темата и от последните дни с изказванията на служебния кабинет, че минималната заплата ще бъде 940 лева: „Това е нашето предложение да е 50% от средната. Но това трябва да стане сега а не чак през 2024 г. “

И продължи с примерите за свършеното от партията: „По време на редовното правителство се увеличиха пенсиите средно с 39%. Социално слабите семейства получиха по-висока подкрепа за ток и дърва. Замразихме цената на тока за домакинствата в най-тежките зимни месеци и по време на войната. Също така сложихме таван на цената на тока за фирмите, за да помогнем на икономиката. В резултат на тези действия 20 млрд. лева стигнаха до народа за подкрепа и застанахме на първо място в Европа по промишлено производство", обясни Нинова.

В момента БСП отново предлага да има таван на цените на основните храни, защото инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем. „Първите два месеца срещнахме жестока съпротива. Сега вече се говори за една половинчата мярка - таван на надценките. Това няма да свърши работа. Трябва да има таван на цените, както в много европейски държави", заяви тя.

Като втора важна тема Нинова открои войната и мира. Докрай ще отстояваме неутралитет на България по отношение на тази война. Да се спре с изпращането на военна помощ, да започнат преговори и да се  установи  траен мир“, категорична е тя. 

Нинова обърна внимание и на темата с  Паметника на Съветската армия. „ГЕРБ, ПП и ДБ взеха решение той да се премести. Ние направихме жива верига около него, протестирахме. Нашата позиция е да не се рушат паметници в България - това е миналото ни, историята ни, паметта ни и те не трябва да се пипат“, категорична е тя.

Третата изключително важна тема за партията са децата и семейството. „Тази битка я водим от 5 години, когато за първи път спряхме Истанбулската конвенция в парламента. Тя въвежда т.нар. “трети социален пол“, който е нещо различно от мъж и жена. Това нещо настъпва с ужасна сила вече и тук“, предупреди Нинова.

„Съдът по правата на човека в Страсбург преди един месец взе решение по повод дело в Литва, че тази идеология може и трябва да се преподава в училищата. След това, Европейската комисия прие решение преди 3 седмици, че ЕС ще ратифицира Истанбулската конвенция от името на всички държави, въпреки че шест държави не сме съгласни с това. Много пъти съм писала до европейски институции и до Партията на европейските социалисти, че това не отговаря на българската Конституция. Отговорът  е – променете си вътрешното законодателство“, обясни тя.

„Ние, българските социалисти, не сме съгласни с това. Уважаваме българската Конституция,  българското семейство,  традиционните семейни ценности. И не ни пипайте децата! Всеки над 18 години да решава сам как да живее живота си, но не промивайте съзнанието на малолетни деца.Нека да си пазим децата – да бъдат момчета и момичета. Масово  вече навлиза в документите да не пише майка и баща, а „родител 1” и „родител 2”, предупреди още Нинова: „От всички партии единствено БСП се борим за спиране на джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни. Това е кауза. Децата са кауза.”

По нейните думи още един приоритет за БСП е въпросът за земеделието, продоволствието и храната. „Трябват на всяка цена държавнически усилия за земеделието. Да осигурим продоволствието и храната на българския народ. За това са необходими 3 стъпки и ние сме решени да ги свършим -  да се възстановят „Напоителни системи” и да се вържат към язовирите. Второ - да се изравнят или да се доближат до европейските субсидии нашите и трето - намаляване на ДДС на някои храни“, посочи тя като дългосрочни приоритети на БСП. 

На финала Нинова заяви: „Българските социалисти се борим за мир, високи доходи, запазване на българското семейство и защита на българските деца. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината“, призова лидерът на БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини