Корнелия Нинова: Призоваваме отговорните институции да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение той получи от БНБ - стабилна институция, която разполага с цялата финансово- икономическа информация и с професионален екип.

По техни данни международните валутни резерви на БНБ са на най-високото си ниво за последните 30 г. Фискалният резерв е 16 млрд. лв. по данни на самото МФ. Освен това, министър Велкова (тогава заместник-министър на А. Василев), подготви бюджета на редовното правителство за 2022 г. и три годишната прогнозна рамка за 2023, 2024, 2025 г. към него. И там няма и дума за риск за финансовата стабилност при заложените параметри за разходи през 2022 г. и за тяхното отражение в следващите три години. 

Съвсем логично следва въпросът: “Защо точно сега МФ се обръща на 180 градуса?“. Може би искат да прикрият собствената си некадърност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с неверни твърдения и всяване на паника?

Призоваваме всички отговорни институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини