След година мотаене! Започна изграждането на нов мост при село Покровник

Снимки: МРРБ
Снимки: МРРБ

Започна изграждането на нов мост над река Струма край благоевградското село Покровник. След повече от една година забавяне на процедурите за издаване на строителни документи обектът вече има разрешение за строеж и строителните дейности започнаха.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков провери на място началото на строителството и се срещна с кмета на селото Недко Ангелов и представители на фирмата изпълнител на обекта.

„След първата среща, на 4 януари тази година, с областния управител на Благоевград, кмета на община Благоевград, Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, представители на ВиК-Благоевград, на газово дружество „Аресгаз“ и други, форсирахме усилия и МРРБ изпълни във възможно най-кратки срокове поетите ангажименти“,  коментира заместник-министър Шушков. Той припомни, че мостовото съоръжение при село Покровник бе компрометирано след обилни валежи през месец декември 2021 г. и оттогава е затворено за преминаване на автомобили и пешеходци, като това породи  напрежение и недоверие сред жителите на община Благоевград. На два пъти местните хора се вдигаха на протест и блокираха движението по новоизградената автомагистрала „Струма”.

Шушков обясни, че предишното правителство е бавило заданието за новия мост и в продължение на близо една година и половина съоръжението е в аварийно състояние, а по него минава и основният газопровод за Благоевград, който захранва над 3 хиляди абоната, включително училища, детски градини и други социални заведения.

„За малко повече от два месеца подготвихме необходимите строителни книжа и изграждането на ново мостово съоръжение над р. Струма започна“, подчерта зам.-министър Шушков и допълни, че мостът ще осигури връзка на Покровник и прилежащите села с областния град Благоевград. Средствата за изграждането му са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Заместник-министърът апелира строителите за максимално бързо изграждане на моста и осигуряване на пълна безопасност на строителния обект.

                                              Покровнишки мост150323

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини