Запознават млади скиори и сноубордисти с риска от лавини в Пирин

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Фрийрайд ските и сноубордът набират все по-голяма популярност и у нас. Заедно с прекрасното усещане, което носи свободното спускане по планинските склонове, съществуват и определени рискове, като един от най-съществените е попадане в лавина.

Затова Организационният комитет на Bansko Freeride World Tour Qualifier и Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) организират тематични събития, посветени на безопасността с фокус на риска от лавинни инциденти. Те са насочени предимно към деца и младежи между 10 и 18 години. Целта е да се постигне по-добра осведоменост и осъзнаване на проблема. Основата на събитията е програмата по инициативата на БАССЕС Лавинистика, която е специално разработена за младежи.

Информационна лекция ще се провде утре в Банско, на нея са поканени млади скиори и сноубордисти и техните родители. Ден по-късно /неделя/ всички вече ще са в планински условия, където ще се проведат теренни занятия за младежи и девойки, които по-слабо познават темата за лавините, както и за такива с добри умения на каране на ски и сноуборд извън отъпкани писти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини