ПФК „Пирин” дължи 35 000 лева на НАП, предстои проверка на целия счетоводен баланс

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Дълговете на ПФК „Пирин”-Благоевград не са стряскащи, те са в размер на 35 000 лева. Това става ясно от счетоводния баланс, предоставен от екипа на доскорошния собственик Пол Белогур на Общината. Очаква се на утрешната сесия местният парламент да приеме придобиването на акциите от Общински футболен клуб "Пирин", който има 10% участие в ПФК „Пирин”.

„Предстои да се направи пълен анализ на счетоводния отчет, за да се знае какви са приходите, разходите и задълженията на ПФК "Пирин" към футболисти, към доставчици. Искам да подчертая, че каквито и да са цифрите, те по никакъв начин няма да се отразят на финансовото състояние на Община Благоевград. Защото става въпрос за търговско дружество, което може да се обяви и в несъстоятелност”, коментира кметът Илко Стоянов.

Градоначалникът увери, че ще продължи срещите с бизнеса. Най-важното е, че отборът е жив, като го доказа с победата над шампиона "Лудогорец". Търси се най-доброто решение за клуба и всичко това ще става при пълна публичност и прозрачност, каза още кметът на Благоевград. Той вярва, че местният бизнес също ще помогне за издръжката на мъжкия отбор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини