Младите скиори на Банско се спускат с националния трибагреник по писта „Томба” в Пирин

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Стотици банскали и гости на зимния курорт ще отбележат нестандартно и впечатляващо националния празник днес, когато се навършват 145 години от освобождението на страната ни. Ще го напраят в сърцето на великолепната Пирин планина, на Бъндеришка полена. Мястото, на което хиляди туристи от страната и чужбина си дават среща и досег с българското.

Днес те ще видят и почувстват силата на родния патриотизъм. Нестандартното честване се организира от концесионера на ски зоната - „Юлен”АД, Община Банско и Народно читалище „Никола Вапцаров”.

Националният празник ще бъде честван с аткрактивно дефиле с българския трибагреник. Знамето ще бъде носено по писта „Томба” от най-младите скиори на Банско. Спускането ще започне точно в 12:00 часа. А на Бъндеришка полена ще звучат патриотични и народни песни и ще се вият хора, водени от танцьорите от „Бански фукли”, „Мераклии” и „Лудо-младо”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини