60 проследяващи устройства ще раздаде Община Перник на родители на деца с аутизъм

Снимка: Община Перник
Снимка: Община Перник
Над 60 проследяващи устройства ще раздаде Община Перник на родители на деца с аутизъм. Инициативата бе подета от кмета Станислав Владимиров, след случая със Сашко, който бе в неизвестност 9 дни. С това Перник става една от първите общини в България, която осигурява безплатно подобни устройства на семействата на деца с аутизъм.
 
„След случая със Сашко вниманието ни се изостри за това, че институциите ходят след събитията. Целта ни с осигуряването на тези устройства е да ги изпреварваме. Вашите деца имат нужда не само от вашата помощ, но и от нас институциите. Затова с нашите партньори от А1 подехме тази инициатива, за да облекчим ежедневието ви и да ви помагаме с каквото можем“, заяви пред родителите Владимиров.
 
Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков каза, че устройствата са осигурени от А1, а месечният абонамент ще се поема от общината. Той добави, че социалната услуга е напълно безплатна за семействата. Жлябинков, каза още, че устройствата ще бъдат индивидуални и конфигурирани за всяко дете по отделно.
 
Представителите на партньора в този проект А1 разясниха предимствата на устройството. Те обявиха, че с него местоположението на детето може да бъде определено мигновено, чрез мобилно приложение, то позволява постоянна комуникационна връзка, както и дълъг живот на батерията. Те добавиха, че е осигурена и техническа поддръжка и съдействие при извънредни ситуации.
 
„Проследяващите устройства могат да бъдат поставени в джоб, чанта или пък да бъдат закачени със щипка за дрехите“, каза регионалният мениджър на компанията Лъчезар Страхилов.
Родители на деца с проблеми в аутистичния спектър обясниха, че устройствата са много полезни, защото техните деца са по-буйни, хиперактивни, на моменти неконтролируеми.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини