Адвокат Иван Димитров и бившият зам.-кмет Василиса Павлова се отказаха от битката за НС

Иван Димитров
Иван Димитров

Подреждането на депутатската листа на новата коалиция „ПП-ДБ“ в Благоевградска област донесе неприятна изненада за актива на Демократи за силна България. Предвидената за вчера регистрация в РИК бе отложена за последния ден, тъй като лидерът на ДСБ и съпредседател на коалиция „Демократична България“  ген. Атанас Атанасов е отказал да я подпише. Причината за безпрецедентната ситуация са местата и вътрешни раздори в ДСБ кой да бъде на по-предни позиции.

Според варианта, който опъна нервите на генерала, първите две места са били заковани за „Продължаваме промяната“ – водач Андрей Гюров и втори бизнесменът Владимир Табутов. Третото място е предложено на „Демократична България“, като за него е надделяла кандидатурата на бившия заместник-кмет при управлението на Румен Томов - Василиса Павлова, която бе избрана за председател на ДСБ – Благоевград преди година.

Тя е изместила разложкия адвокат Иван Димитров, за когото се обсъждало 7-8-о място, при положение, че той беше народен представител три пъти – в 45-о, 46-о и 47-о Народно събрание от „Демократична България“. Освен това е и председател на арбитража в ДСБ, позиция, която не е ръководна, но важна при разрешаване на вътрешнопартийните спорове. 

Вчера адвокат Иван Димитров се отказа от участие в листата в полза на софийския финансист Георги Ганев, който при последвалото пренареждане е поставен на второ място. Това стана ясно от неговия пост във Фейсбук, в който написа:

„Днес трябваше да взема едно колкото трудно, толкова и лесно решение във връзка с предстоящите парламентарни избори – да не бъда кандидат за народен представител.

Оказа се, че в коалиционния формат на коалиция „ПП-ДБ” в софийските листи няма избираемо място за Георги Ганев.

Човекът, който написа икономическата програма на ДБ, която бе заимствана и от останалите десни партии, който беше безценен за парламентарната група на ДБ и има огромна заслуга за бюджетите на страната през изминалите две години. Човек с главно Ч, който безкрайно уважавам и обичам. Реших (и знам), че той ще бъде по-полезен на страната от мен и трябва да бъде водещият кандидат на ДСБ и ДБ. Трудно, защото четири пъти ми дадохте доверието си, което нямах възможност да оправдая, и лесно, защото знам, че Георги Ганев е по-добрият кандидат.

Благодаря на ген. Атанасов, че ми даде шанс да се боря в предишните 4 избора за парламент (три успешни и един неуспешен опит) и въпреки приятелството ни прие да направи по-добрия избор за доброто на страната, ДСБ и ДБ.

Моля да ми простите отстъплението и заедно с мен да подкрепите един истински човек и истински патриот!!!".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини