ГДБОП и ДАНС влязоха в няколко ТЕЦ-а и топлофикации, свързани с Христо Ковачки

Снимка gdbop.bg
Снимка gdbop.bg

Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС се провежда в 10 града и области в страната, предаде бТВ. Операцията е под надзора на Европейската прокуратура. 

Извършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Марица 3", както и топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас, част от тях на фирми, свързвани с името на бизнесмена Христо Ковачки. 

Акции има в София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе, както и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас.

Очаква се Европейската прокуратура да публикува повече информация за разследването по-късно в понеделник.

"Повече от месец ГДБОП и ДАНС работят с Европейската прокуратура във връзка с акцията, която днес се реализира на територията на България", съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че МВР е работило по случая под надзора, ръководството и с указанията на Европейската прокуратура, и е свършило прецизно работата си.

„Удовлетворен съм от нивото на взаимодействие“, добави Демерджиев, като посочи, че повече подробности за акцията се очакват скоро от страна на европейската институция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини