Плувци от Сандански покриха норматива за световното първенство

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Двама плувци от Сандански, един от които е само на 17 години, покриха норматива за участие в световното първенство в канадския град Уиндзър. На турнира „13 ноември” в македонската столица Скопие Антъни Иванов, който вече е състезател на „Вихрен”-Сандански и тренира под ръководството на Николай Вакареев, финишира за 1:53,84 мин. в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай. По сравнителната точкова система на ФИНА активът му е 867 т.

Времето е нов рекорд при мъжете, който няма да бъде признат от БФПС, защото турнирът не е в календара на ЛЕН, но е покрит норматив за  световното първенство. Това е изключителен успех за 17 годишния плувен талант. Любомир Агов e другият плувец, който ще представя България на световното първенство на 25-метров басейн в Канада през декември. Живеещият в Германия бивш състезател на ПК”Вихрен” покри норматив на 50 м бруст, записвайки 26,95 сек.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини