Стоян Стоев: Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план на парка в Сандански

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план (ПУП) на парка в Сандански. С тази позиция днес излезе Стоян Стоев, общински координатор на ГЕРБ. Поводът са събитията от последните седмици и връщането на решението на Общинския съвет за парка от областния управител на Благоевград.

„Чувам много критики към Областната администрация. Може да са верни, може и да не са. Замислете се обаче - дали умишлено не е бил подготвен Планът с пропуски и още при гласуването му да е било ясно, че няма да бъде допуснато изпълнение“, риторично коментира Стоян Стоев. Той припомня, че повече от 3 години Община Сандански се бави с приемането на Подробния устройствен план, който ще гарантира границите на парка и ще изключи възможността за строителство в неговите рамки. По думите му, когато Атанас Стоянов е поел управлението на общината през 2019 г. е получил сключен договор за изготвяне на ПУП на парка. В отговори на питания в Общинския съвет градоначалникът неколкократно се е ангажирал, че Планът ще бъде финализиран в най-кратки срокове. „Така преминаха повече от 3 години и днес сме отново там от където тръгнахме“, каза още Стоян Стоев.

„Политиката на безвремие продължава. ПУП-а няма да получи развитие до края на 2023 г. Просто защото идват избори, а когато нещо е проблем е по-добре да го отложиш във времето. Поне такава е философията на нашите управляващи“, подчерта Стоев. Той припомни и че общинските съветници от ГЕРБ първи са застанали публично срещу опитите да се извадят частните имоти от парка и последователно са защитавали тази позиция в местния парламент.  „Ако бъде организиран протест ние ще бъдем на първа линия. Като граждани, а не като политически представители. Защото това е тема, в която няма политика и цветове. Има само правилно и неправилно“, категоричен е Стоян Стоев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини