Ковид не спира – зарази един в Пиринско и 40 в страната

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 40, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 2312 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 1,7 процента. От тях 70% не са ваксинирани. В Пиринско има само един новозаразен, а в Кюстендилско и Пернишко - нито един.

Починал е един пациент с потвърдена коронавирусна инфекция, който не е бил ваксиниран. Към днешна дата в болници са 188 души с диагноза COVID-19, от които 24 са в интензивни отделения. Новопостъпилите в болници са шестима. Излекувани през последното денонощие са 42 души, а общо от началото на пандемията - 1 255 017.

Активните случаи към момента са 2618. През последните 24 часа са поставени 131 дози ваксина срещу COVID-19, а общо от началото на ваксинационната кампания - 4 607 794. Общо 38 194 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 295 829 заразени от началото на пандемията.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини