Уитни Фюстън: Ние всички сме самотни, самотата идва с живота

Уитни Хюстън
Уитни Хюстън

Преди 11 години на днешната дата си отиде от този свят една истинска музикална звезда с „диамантен” глас – Уитни Хюстън. Сцената осиротя без великата певица – наричана с епитети като ангелогласна, очарователна и неземна. За нея думите винаги ще бъдат малко. Приживе има повече от 170 милиона продадени записа, над 200 златни, платинени и сребърни плочи и 6 награди „Грами”. Така се нарежда сред най-успешните изпълнителни за своето време. Дълго преди своята смърт губи трайно гласа си, което се предполага, че е в резултат и на злоупотребата с наркотици.

През 1980-те години е сред първите чернокожи изпълнители, излъчвани редовно по телевизия MTV. Първият албум на Уитни Хюстън носи нейното име и поставя рекорд за най-много продажби на дебютен албум. През 90-те години на ХХ век приема няколко филмови роли, като през 1992 г. участва в хитовия филм „Бодигард“ (The Bodyguard). Музиката към филма поставя рекорд в САЩ за най-много продажби на саундтрак, а композицията „I Will Always Love You“ става един от женските сингли с най-многобройни продажби.

Проблемите й започват през 2000 година, когато е арестувана на Хаваите по обвинения в притежание на наркотици, а баща ѝ я дава на съд. Певицата рязко отслабва и това, в съчетание с няколко участия, които отказва в последния момент, подхранва слуховете, че е пристрастена към наркотиците. Уитни признава, че има подобни проблеми в телевизионно интервю с Даян Сойер. Тя продължава обаче да издава нови албуми. Макар и актьорската ѝ кариера да е в застой, Уитни продуцира филми, сред които „Дневниците на принцесата“ (2001). През 2001 г. Уитни счупва рекорда на Марая Кери за най-голяма сделка в областта на звукозаписа, като преподписва договора си с Arista Records за 100 млн. долара. На 11 февруари 2012 г. Хюстън е открита от неин роднина, потопена във ваната на хотелската си стая в хотел Бевърли Хилтън. Екипът за бърза помощ пристига и се опитва да я съживи в продължение на около 20 минути. Напразно. Уитни е отишла в по-добрия свят, където да пее с „диамантения” си глас.

Ето някои мисли на прочутата певица:

От мен винаги са очаквали повече, отколкото аз от самата себе си. Когато дойде славата, аз се огледах около себе си и се удивих: „Те за какво говорят?“

Харесва ми да съм жена, та дори и в мъжки свят. Освен всичко друго мъжете не могат да носят рокли, докато жените носят панталони.

Не умея да пея „като черна“ и не знам какво е това „бяла музика“. Музиката няма цвят.

Най-после осъзнах, че не е престъпление да нямаш приятели. Да си сам означава да имаш по-малко проблеми.

Вярвам, че децата са бъдещето. Научете ги добре и ги оставете да си следват пътя. Покажете им цялата красота, която носят в себе си.

Господ ми е дал глас, с който да пея, а когато го имате, какво значение имат разните трикове?

Баща ми е гръбнакът на нашето семейство. Винаги, когато съм имала проблем, той е бил до мен.

Още от самото начало камерата и аз сме големи приятели. Тя ме обича и аз я обичам.

Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината. Аз съм и най-добрия си приятел, и най-лошия си враг.

Много отдавана взех решение да не се движа в ничия сянка. Дали ще се проваля или ще успея, ще съм го направила както аз го вярвам.

Още когато реших да стана певица, майка ми ме предупреди, че ще бъда много самотна. Като цяло ние всички сме самотни. Самотата идва с живота.

Когато слушах Арета, можех много ясно да усетя емоционалното послание. То идваше дълбоко отвътре. Ето това исках да правя и аз.

Онова, което е в душата ти, е само твое!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини