Скиорите на Банско доминираха в състезанието на Витоша

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

През изминалия уикенд на Витоша се проведе традиционният Витоша зимен фест, организиран по инициатива на сдружението София - Европейска столица на спорта, в чиято програма бяха включени и състезания по ски алпинизъм, съвместно с Българската федерация катерене и алпинизъм.

Проведе се и отложеното Държавно първенство в дисциплината “скоростно изкачване”. Състезателите на „АлПиринСки”- Банско доминираха безапелационно в класирането и в двата стартови дни. При мъжете първо място завоюва най-добрият състезател в курорта Никола Калистрин, следван от съотборниците си Иван Геров и Виктор Стефанов, който във втория състезателен ден не успя да стъпи на стълбичката.

Женският състав на клуба на Банско също превзе челната тройка, като начело застана неколкократната носителка на световната купа, медалистката от редица големи състезания - Екатерина Осичкина, която вече е състезател на клуба от Банско. Втора се класира Ивона Михайлова, а Михаела Георгиева се класира на трето място. Съставът на „АлПиринСки” расте, като новите състезатели на клуба показват отлични резултати още в първите стартове за сезона с класиране в топ 10.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини