Сатовча благоустроява коритото на река Бистрица

Снимка: Mirela.bg
Снимка: Mirela.bg

Община Сатовча и македонската община Липково ще работят заедно по проект на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ ”България – Македония“.

Проектът предвижда благоустрояване на коритото на река Бистрица в селото като туристическа атракция – изграждане на пешеходна зона, велоалея, кът за отдих, стени, парапети и осветление. Ще се работи и в посока превенция на риска от бедствия и аварии. Затова ще бъдат почистени и култивирани участъци от речното корито на река Бистрица, както и ще бъдат изградени подпорни стени.

В участъка на реката, граничеща с футболното игрище, ще се създаде обособена пешеходна зона с велоалея и места за отдих. В нея ще се направят пясъчници и допълнителни места за сядане, което ще привлече и посетители, които ще могат да наблюдават състезанията на стадиона.

На двата пешеходни моста ще се подменят парапетите, а дървеният пешеходен мост над реката в горния й участък ще се подмени със стоманен.

Всички заложени дейности трябва да бъдат извършени до две години.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини