ДНСК иска да затвори три сгради в парк „Македония, 500 деца може да останат без зали за тренировки

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

ДНСК иска да затвори три сгради в парк „Македония“ в Благоевград. Причината е, че нямат разрешително за строеж и са негодни за ползване. Инспекцията е направила проверка по документи и на място е установила тези пропуски.

Казусът предизвика реакцията на кмета Илко Стоянов, който даде подробности за сагата около дарения от Министерството на отбраната имот на Община Благоевград. Той взе отношение, тъй като се касае за съдбата на около 500  деца, които спортуват и тренират там. 

Според градоначалника през октомври 2022 година с решение на Общинския съвет е сменено предназначението на сградите в парк „Македония“, без да бъдат извършвани никакви строително-монтажни дейности.

„Последваха множество писма от областния управител и от МРРБ, като на всяко едно от тях Общината отговори, че е изпълнила своите ангажименти и няма как държавата да има претенции за терена и сградите. След проверка РДНСК установи, че няма никакви нарушения. Последва сигнал до ДНСК и до искането за тяхното заваряне“, коментира Стоянов.

Според него след извършената проверка ДНСК излиза "с абсурдни твърдения, които по същество означават, че бившата казарма е незаконна оттогава, откогато е изградена, защото на цялата общественост е известно, че Община Благоевград никога не е реконструирала самите сгради".

Илко Стоянов ще обжалва документа на ДНСК, с който се издава забраната за ползването на сградите. Той допълни, че няма да допусне децата на Благоевград да бъдат ощетени от действията на ДНСК.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини