Ще има паркинг пред болница „Пулс” в Благоевград

Снимка: За Благоевград
Снимка: За Благоевград

Общинският съвет в Благоевград прие изготвянето на Подробен устройствен имот между Общината и частен инвеститор за построяването на паркинг пред болница „Пулс”. Това стана с 26 гласа „за”. Земята остава общинска собственост, а част от съоръжението ще се стопанисва от Община Благоевград.

Проектът за изграждане на паркинг в този район е отпреди 9 години. Всичко започва на 28 март 2014 година, когато е дадено съгласие от местния парламент за изработване на ПУП за паркинг на три нива. На 31 октомври същата година този план е одобрен. На 29 декември 2014 г. в Общината постъпва жалба за допуснати нередности при вземането на предишните решения. 7 години тази жалба стои някъде из кабинетите в кметството и така и не стига до съда, който е на 300 метра отстояние. Кметът Илко Стоянов открива прашасалата преписка на 11 ноември 2022 година и веднага я придвижва до съда. Съдът излиза с решение, че отменя Подробния устройствен план и по този начин всичко се връща на изходна позиция по отношение строежа на този паркинг.  

С решението си съветниците отново дават възможност да се изготви ПУП. В момента пред болница „Пулс“ съществува паркинг, който обаче е създаден от хората. Според сегашния Общ устройствен план там всъщност има улица.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини