Юноша на „Пирин” с трансфер в седемкратен шампион на Италия

Снимка: ФК
Снимка: ФК "Пирин"

Юношата на ФК „Пирин”-Благоевград Васил Христов премина в тима от италианската Серия А - „Торино”. Сделката е за отдаване под наем до края на настоящия сезон с опция за закупуване. Офанзивният полузащитник ще се присъедини към младежката формация на „биковете“ до 19 години (т.нар. примавера).

ФК „Пирин” благодари за положените усилия по осъществяването на сделката на футболните агенти Петьо Костадинов и Цветан Тасев и на техните партньори в Италия.

„Торино” е седемкратен шампион на Италия, пет пъти носител на купата на страната и е един от най-популярните отбори на Апенините.

17-годишният офанзивен полузащитник дебютира за „орлетата“ в Първа лига в последния кръг на миналия сезон, когато влезе като резерва в двубоя срещу Ботев (Враца), а няколко минути по-късно успя и да се разпише.

Трансферът на Христов в отбор от ранга на „Торино” е поредното доказателство за отличното взаимодействие между школата и представителния отбор, а това е гаранция за налагането и развитието на млади футболисти, която „Пирин” ще продължи да следва и за в бъдеще.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини