Няма снежен апокалипсис в Пиринско, всички пътища са проходими

Снимка: БНТ, стопкадър
Снимка: БНТ, стопкадър

Очакванията за снежен апокалипсис в Пиринско не се случиха. Прогнозираният оранжев код за снеговалеж в региона доведе до 4-5 сантиметра максимална снежна покривка в прохода Предел. Навсякъде в региона републиканските пътища се почистиха много бързо от фирмите до асфалт и нямаше и следа от сняг. Рано сутринта във фейсбук се появиха снимки на закъсали тирове, но това се оказаха единични случаи и причината за тези аварии бе липсата на зимни гуми на камионите, а не натрупан сняг по шосетата. .

"Няма нито един сигнал при нас нито за непроходими пътища, нито за откъснати населени места, нито за пострадали хора и нанесени материални щети. Истината е, че не падна този сняг в Благоевградска област, който прогнозираха", казаха от Областна администрация.     

Проблеми с придвижването са имали наши шофьори на тирове, но не в Пиринско, а в Северна Гърция. Късно снощи гръцките власти за затворили за движение пътя между градовете Козани и Янина заради падналия сняг. Целта е била да почистят шосето от снежната настилка. Това е довело да спиране на трафика за 4-5 часа.

В момента няма затворени пътища в Северна Гърция и няма никакви ограничения, увериха наши тираджии.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини