Децата до 10 г. ще се возят без пари в градския и междуселищния транспорт

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

От 1 февруари всички деца до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в градския и междуселищния транспорт, за учащите ще има намаление със 70%, а за пенсионерите то ще е 40%. Това решение взе днес Министерският съвет на заседанието си, съобщи транспортният министър Христо Алексиев. 

„Бюджетът на мярката е 73 милиона лева. Парите са осигурени от свръхпечалбите, които събрахме от рафинерията в Бургас”, заяви Алексиев.

Министерският съвет е приел и промени, с които увеличава с 27 милиона субсидиите на междуселищните линии. Повече пари ще получават и нерентабилните линии, за да продължат да съществуват.

Целта е да има достъпност, мобилност, осигурен транспорт за всички хора. Очаква се мярката да доведе до по-мащабно ползване на градския транспорт и ще намали пътуванията с коли.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини