БСП връща днес неизпълнения трети мандат

Снимка: БСП
Снимка: БСП

БСП връща неизпълнения трети мандат на президента Румен Радев. На “Дондуков” 2 лидерът на левицата Корнелия Нинова ще предаде празна папка. Решението е взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията. До това се стигна, след като БСП не събра нужната подкрепа за съставяне на редовен кабинет. Още на лидерската среща, организирана от Корнелия Нинова, част от останалите лидери на партиите в парламента отказаха да участват.

Според Конституцията след връщането на третия мандат държавният глава трябва да разпусне парламента и да насрочи предсрочни парламентарни избори. Радев вече обяви, че Гълъб Донев ще остане служебен премиер в новото служебно правителство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини