Търсят най-добрите винари в Мелнишко с конкурс

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Всеки производител на вино от Мелнишкия регион ще може да се бори за приза „Цар на виното”. Това ще стане на големия празник на еликсира „Златен грозд”, който се организира от Община Сандански и Сдружение „За Мелник” в най-малкия ни град на 11 и 12 февруари. За да се участва, ще е нужно майсторите на божествената напитка да предоставят поне 2 литра от нея, реколта 2022 г. Надпреварата ще е в две категории: „Широка мелнишка лоза”, която е най-разпространена в Мелнишко, и „Букет”. Пробите ще се примеат в сградата на кметството от 1 до 10 февруари.

Виното, красотата на град Мелник и магията на фолклора отново ще превърнат фестивала „Златен грозд“ в нещо специално за жители и гости на курорта.

Неповторимата атмосфера на най-малкото градче в България, сгушено в подножието на величествените пясъчни пирамиди, ще се допълни от ритмите на българската музика и тежките наздравици с мелнишко вино.

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция, а богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истинска наслада за сетивата.

Десетките шатри на майсторите на виното ще изкушават ценитерите с подредените като по конец бутилки с божествената напитка. А изборът ще е за всеки вкус – червено, бяло и розе. Наблизо ще димят и скарите с вкусни мезета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини