Вятърът отнесе част от покрива на МС по време на отчета на служебния кабинет

Снимка: МС, архив
Снимка: МС, архив

Бурният южен вятър отнесе част от покрива на Министерския съвет, докато в сградата тече представянето на отчета за свършеното от служебното правителство на Гълъб Донев, съобщава "24 часа". Вятърът е откачил част от ламаринената фасада на сградата. Екип на пожарната е пристигнал по спешност и веднага е започнал ремонт.

Силният вятър е разрушил и част от тавана на един от пероните на жп гарата в София.

Най-сериозни са пораженията от ураганния вятър във Враца. Днес в града беше обявено бедствено положение. Поривите на вятъра достигат 140 км/ч.

След вчерашния ден, в който ураганът нанесе сериозни щети и беше обявено частично бедствено положение, днес децата не са на училище заради щетите по електропреносната мрежа, а армията помага в разчистването на града. Тази сутрин все още имаше села без ток. Десетки бяха летящите ламарини и изпочупените стъклени витрини на заведения. Около 30 военни се включиха, за да помогнат за преодоляване на щетите.

Заради увеличаващите се пориви на вятъра обхватът на бедственото положение във Враца е разширен, като в него са включени както градът, така и населените места, обявиха местните власти. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини