С фотоволтаици ще греят Спортния интернат в Сандански

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Община Сандански да изгради фотоволтаична централа на покрива на сградата на Спортния интернат. Решението за това е на местния парламент, който даде свото съгласие за тази инвестиция.

Целта е да се обезпечат собствените енергийни нужди на постройката, както и на прилежащите към нея спортни зали и плувни басейни. За да стане факт изграждането на фотоволтаичната централа, ще се предвидят необходимите средства в бюджета на Община Сандански за 2023 година.

Те ще се осигурят от капиталовите разходи, които се отпускат като държавна субсидия. Общинският съвет възложи на кмета Атанас Стоянов да предприеме действия за изпълнение на решението. По този начин ще се намалят разходите за електроенергия и ще се насърчи използването на енергия от възобновяеми източници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини