В Сърбия разпоредиха най-висока степен на бойна готовност

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Сръбският президент Александър Вучич е разпоредил снощи въоръжените сили и силите на министерството на вътрешните работи на Сърбия да бъдат поставени в най-висока степен на бойна готовност, каза вчера вицепремиерът и министър на отбраната на Сърбия Милош Вучевич, цитиран от агенция ТАНЮГ, предава БТА. 

"Президентът на Сърбия като върховен главнокомандващ издаде заповед за поставяне на армията на Сърбия в най-висока степен на бойна готовност, това ще рече в готовност до ниво на използване на въоръжена сила, или с други думи на военния потенциал на въоръжените сили на Сърбия", каза Вучевич.

Министърът каза, че няма причина за паника, но "има за какво да се тревожим".

По-рано правителството на Косово приведе в пълна бойна готовност своите въоръжени сили след поредица от инциденти там.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини