Зелена светлина за строителство на язовир край сeло Никудин

Снимка: profit.bg
Снимка: profit.bg

Изграждането на язовир край село Никудин в община Струмяни ще бъде приоритетен обект в Областната стратегия за развитие на област Благоевград 2014-2020 г. Предложението бе прието единодушно днес от членовете на Областния съвет за развитие. Предстоят конкретни действия за неговото реализиране.

Строителството на язовир „Никудин” на река Лебница, разделяща планините Огражден и Малешевска, е обща идея на общините Струмяни, Петрич и Сандански. Преди няколко години имаше и заявено инвестиционно намерение на стойност над 100 милиона лева за изграждането на водоема.

Още преди промените през 1989 г. започнало строителство на водохранилището, но после всичко е изоставено. Извършена е проверка на собствеността на земите, които ще бъдат залети от водите на язовира.

„Водата ще се използва предимно за напояване, най-много от този язовир се нуждаят Сандански и Петрич, където хиляди хора разчитат на земеделието. За да се развива земеделието в този район, трябва да осигурим бва да се осигури поливна вода”, заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Джони
    А парите дали са усвоени
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини