Увеличават заплатите в Спешна помощ и РЗИ

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

С Постановление на Министерския съвет бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. в размер на 4 616 700 лв. Средствата са за увеличаване на разходите за персонал в регионалните здравни инспекции, като за целта се отпускат 1 216 700 лв., а за Центровете за спешна медицинска помощ сумата е 3 400 000 лв., съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Предложението на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев е породено от необходимостта за преодоляване недостига на квалифициран и мотивиран персонал, както и да бъде намерена дългосрочна компенсация за получаваните по време на извънредната епидемична обстановка допълнителни възнаграждения за служителите, пряко ангажирани с предотвратяване разпространението на COVID-19.

Припомняме, че до месец юни 2022 г., вкл., Министерството на здравеопазването изплащаше допълнителните възнаграждения на служителите на центровете за спешна медицинска помощ и регионалните здравни инспекции, работещи при неблагоприятни условия.

Предвидените средства за регионалните здравни инспекции са за увеличение на възнагражденията на всички служители, считано от 1 декември 2022 г., в размер до 30%. Осигурена е и устойчивост на увеличението за следващите бюджетни години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини