Над 390 учители от СБУ дискутираха социалния статус и престижа на своята професия

Снимка: СБУ
Снимка: СБУ

Синдикален съвет на Синдиката на българските учители, чийто председател е д.ик.н. Янка Такева, се проведе в края на миналата седмица. В него участваха над 390 представители на СБУ от цялата страна. В работата на форума се включиха д-р инж. Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България, ректори на университети, учени, експерти и преподаватели, социални партньори, представители на Министерството на образованието и науката и на партньорски организации.

Синдикалният съвет бе открит с встъпително слово на д.ик.н. Янка Такева. Основен доклад по темата „Социален статус, престиж и мотивационен фон на учителската професия“ представи проф. д-р Лиляна Стракова, а синдикални лидери на СБУ, преподаватели във ВУЗ, учители и директори на образователни институции дискутираха темата на доклада в няколко панела.

Гласувани бяха решения, свързани с определяне на дата, място, дневен ред, квоти за делегати и провеждане на отчетно-изборна кампания на предстоящия VIII Конгрес на СБУ.

След приключването на Синдикалния съвет на СБУ се състоя традиционната празнична вечер, по време на която се проведоха тържествените церемонии по награждаването на отличените за 2022 г. синдикалисти в Седемнадесетия национален конкурс на СБУ „Синдикалист на годината“. Янка Такева и Пламен Димитров наградиха и най-добрите социални партньори за 2022 г. на СБУ, отличени в Двадесет и четвъртия национален конкурс „Журналист на годината“, Шестнадесетия национален конкурс на СБУ за най-добър социален партньор – кмет и директор, Четвъртия национален конкурс „Най-добър социален партньор – началник на РУО на МОН“ и Втория национален конкурс „Най-добър социален партньор – директор на дирекция „Образование“ в общинска администрация”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини