Шеф Борис Петров: Мишлен в България? Експерти щели да викат.... Мозък си извикайте, със свещ в Църквата

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Министерството на туризма е изпратило покана до централата на „Мишлен“ да изпратят инструктори, за да се подготвят ресторанти, които да спечелят звезда „Мишлен“. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ служебният министър на туризма Илин Димитров. По думите му, кандидати за звезда „Мишлен“ има, но трябва да се уточнят критериите.

Изявлението предизвика остри и противоположни коментари по темата защо България няма звезда "Мишлен".

Публикуваме без редакция коментара на шеф-готвача Борис Петров:

"Пак зачекнаха по телевизията Мишлен!
Щяло министерство да кани експерти от Мишлен да вдига нивото на ресторантите!?
Пак прилича на "ще разделим едни пари"
Всеки говори, който разбира и който не разбира!? Тридесет и седем години се занимавам с храна, сещате ли се колко смешни ми изглеждате!?
Ние нямаме нито качествено образование, нито Продукти! Българските продукти са гола-вода, отровни млечни продукти и със стафилококи по магазините, всяко българско масло мирише на чорапи, риби само от ферми, месо прясно размразено, зеленчуци с пестициди. Като онзи юнак от с.Скатевци, готвел със скариди от Свищов, а менюто му за 340лв. Еми тези скариди са от един гьол(ферма) дето мирише на кенеф. Като кажеш на Мишлен Агент, че скаридите са ти от ферма е все едно да му кажеш, че готвиш с вода от тоалетната. ..ще ти даде Три Звезди... Хора занимавайте се с неща които разбирате. Предните развиваха Туризма заедно с Метро с пирамидата "Преоткрий България"
Трябва да се стабилизира малкият производител, неговата култура, да се извадят натурални и консистентни продукти. Овчари да с свързани с Мандри и Мандри с ресторанти.
София да има рибен пазар свързан със Солун за да се избегнат фалшиви цени, които от години са спекула на търгаши които карат стока от Гърция.
Ферми за животни да имат право на пряка продажба към ресторанти а не да минава през прекупвачи и спекулации.
Зеленчуци също.
Дайте възможност да имаме истински фермери обичащи добива си!
Постройте Фермерски пазар, улеснете директната продажба, от производител, на място. Нека ресторантите сами да си намерят от кой да купуват яйца и кокошки. Опасните стоки са в магазините, не при производителите.
За да имам хубаво мляко, сирене и масло ходим до планината до Ловеч всяка седмица по 300км. Защо бе?
Мишлен в България няма не защото готвачите не са добри, а защото хранителните ни продукти са лоши или хубавите са със спекулативни цени!
Експерти щели да викат.... Мозък си извикайте, със свещ в Църквата"
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!

Още новини