Логодаж, Падеш, Покровник и Зелен дол ще имат LED осветление

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

На официална церемония днес кметът на Благоевград Атанас Камбитов получи договор за безвъзмездна финансова помощ по проект, с който ще бъде въведено енергийно ефективно улично осветление в четири благоевградски села. Документът бе връчен лично от заместник-министъра на регионалното развитие и блгоустройство Деница Николова. Проектът е с наименование „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево”, разработен по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП „България – бивша Югославска Република Македония“.

След парафирането на договора, реално предстои да стартират дейностите по въвеждането на енергийно ефективно улично осветление в селата Логодаж, Падеш, Покровник и Зелен дол.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, а одобреният бюджет възлиза на 374 390.68 евро.

С връчването на договорите днес стартира изпълнението на общо 45 проекта за над 10 млн. евро по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП Програмата България – Македония 2014-2020. На официалната церемония присъства и заместник-министърът на местното самоуправление на Република Македония Люпчо Пренджов, който заедно с зам.-министър Николова връчи договорите на бенефициентите. „Тези проекти са изключително важни и разчитаме да ги изпълните качествено и в срок. Много държим да се постигнат ефектите от тях и граничните райони в Македония и България да продължат да развиват своята икономическа активност и добросъседски отношения, така че да постигнем балансирано развитие и намаляване на икономическите и социални различия между регионите“, коментира Николова.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини